logo

Als het schrijven van teksten je lust en je leven is, dan moet je daar je beroep van maken. Vanuit die gedachte ben ik op 1 januari 2007 begonnen met de Tekstkwekerij. Met een flinke dosis commerciële ervaring en elf jaar redacteurschap achter de rug. Daar heb ik nooit spijt van gekregen, want wat is het geweldig om samen met je klanten telkens weer te proberen iets moois op te bouwen. De ervaring heeft inmiddels geleerd; de teksten ontstaan niet in mijn hoofd, maar vanuit interessante ontmoetingen met inspirerende mensen.

Leo van Teeffelen

pasfotoleo
CONTACT INFO
Tekstkwekerij Van Teeffelen
Stationsweg 173
3362 HD Sliedrecht
06-22459725 info@tekstkwekerij

an image

De Tekstkwekerij, de roepnaam van Tekstkwekerij Van Teeffelen, is een zelfstandig tekstbureau dat is toegespitst op zakelijke teksten. Enkele voorbeelden van gemaakte teksten of geredigeerde websites:
078Magazine

Sinds 2016 mag ik ook meewerken aan een nieuw glossy magazine voor de Drechtsteden: 078 MGZN. Samen met hele fijne redactionele collega’s en al even fijne fotografen. Op http://078magazine.nl kun je de edities digitaal bekijken. Uitgevers zijn Jan van Laar en Leo Pap..
plus

Stichting Waardeburgh heeft in 2015 een schitterende brochure gemaakt. Het gaat om alle vormen van zorg die deze stichting verleent in Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Alblasserdam en Papendrecht voor senioren. Ik mocht er een bijzonder verhaal voor schrijven dat verspreid over de brochure is gepubliceerd. Klik hier voor de schitterende brochure, kijk voor meer info op www.waardeburgh.nl.
plus

Voor De Stroming Media mag ik, samen met verscheidene andere journalisten en tekstschrijvers, invulling geven aan De Stroming Courant. Dit is een maandblad voor de binnenvaart waar ik sinds november 2013 voor werk. Eind mei 2015 kwam deze speciale editie uit in de vorm van een glossy magazine van 128 pagina’s dik. Ook daar weer 13 artikelen voor mogen schrijven. Trots!
plus

In opdracht van PLUS 't Lam in Dordrecht de teksten mogen schrijven voor deze mooie folder over lokale producten. Speciaal voor de proeverijdagen op 19 en 20 juni 2014. De opmaak is verzorgd door Studio Vincenti in Dordrecht.
HMP

In opdracht van Holland Marine Parts de Nederlandse teksten mogen schrijven voor het Jet Thruster Magazine dat in september 2013 is uitgekomen. De Jet Thruster is een op waterdruk gebaseerd manoeuvreersysteem voor motor- en zeiljachten. Het systeem is in korte tijd nationaal en internationaal een groot succes geworden. Voor het magazine zijn de door mij geschreven teksten vertaald in het Engels, Frans en Duits. De grafische vormgeving is verzorgd door Yourownmood. Het magazine is ook digitaal te bekijken: www.hollandmarineparts.nl.
Amescador

Samen met Jack Scheffel en Alfred de Jong van Stichting Amescador dit boek mogen schrijven. Met de titel 'Amescador en daarmee uit!' Tot stand gekomen in samenwerking met Ames. Een heerlijk nostalgisch boek van 184 pagina's over de historie van Volkswagen, deze camper en Ames, met op de achtergrond een schets van het tijdsbeeld. Vol verhalen en schitterende en unieke, foto's Het boek is op 13 april 2013 gepresenteerd bij Ames in Zwijndrecht. Kijk voor meer info op www.amescador.nl.
Schenk Tanktransport

Sinds het vierde kwartaal van 2011 verzorgt de Tekstkwekerij de tekst voor infotank, het personeelsblad van Schenk Tanktransport. In samenwerking met De Zaak Fortuin creatie & communicatie in Papendrecht.
Een voorbeeld van in opdracht van Studio Pompe van Meerdervoort (www.studiopompe.nl) geschreven artikelen en persberichten voor Weka Daksystemen B.V.

Studio Pompe van Meerdervoort zorgt vervolgens weer voor een schitterende presentatie ervan.

Via J&J publicity bv (www.designpro.nl) heeft de Tekstkwekerij voor veel klanten de teksten voor websites mogen verzorgen. Te veel zelfs om op deze referentielijst te plaatsen. Daarom een voorbeeld van een recent geheel vernieuwde website voor BAKKER warmtebron in Vlaardingen. Niet alleen een mooie website, ook een erg mooie zaak trouwens! Kijk op www.warmtebron.nl.
In opdracht van PRO Sliedrecht dit boekje geschreven over de 35-jarige geschiedenis van deze plaatselijke politieke partij. De vormgeving is verzorgd door Leon Elands van www.madeby-elands.nl.
Het beleidsplan 2010-2014 van Tablis Wonen met de titel Mensen wensen wonen, inclusief een aantal interviews. Een fraai resultaat dankzij Tablis Wonen, vormgeefster Monique Nijssen van www.moev.nl en fotografe Esther van Berk van www.wateenwereld.nl.
Sfeerverslagen en interviews voor de Dordtse Dialogen. Dit is het eerste boekje uit een reeks van acht waar de Tekstkwekerij de tekst voor mag leveren. Op de foto, rechts van het midden, zittend en met semi-intelligente blik, het gezicht achter de Tekstkwekerij.
Lees artikel
Dit artikel over Tredion en TéGéTèL uit Gorinchem verscheen in maart 2009 in zakenmagazine Drechtsteden Business. De foto's zijn van Marcel Köppen.
Meer artikelen voor deze nieuwe opdrachtgever gaan zeker volgen.
Lees artikel
www.tegetel.nl
In opdracht van De Stem editie Alblasserwaard een interviewreeks met oud-leerlingen van het Griendencollege in Sliedrecht. In dit voorbeeld van 4 februari 2009 een interview met Nieko Noordzij. (www.niekonoordzij.nl)
In opdracht van Branson & Guevara in Rotterdam en de gemeente
Hendrik-Ido-Ambacht in de loop van 2008 intensief meegewerkt aan de teksten
van de toekomstvisie Gewoon Buitengewoon. De gehele toekomstvisie is hier te
downloaden
In opdracht van Rabobank Sliedrecht-Graafstroom heeft de Tekstkwekerij voor de najaarseditie van het Hypotheken Journaal de teksten mogen verzorgen. In oktober 2008 is de mooi uitgevoerde krant in de bus gevallen.
Vormgeving: First Floor Productions,
fotografie: Richard van Hoek
De Klaroen, het lokale nieuwsblad voor Alblasserdam en Papendrecht, heeft een autopagina nieuwe stijl. De Tekstkwekerij verzorgt de tekst, bijvoorbeeld voor deze pagina over de Opel Centrale Alblasserdam. Deze pagina verscheen in september 2008, fotografie verzorgd door Henk van Veen.
Voor LETS Makelaardij mocht tekstbureau de Tekstkwekerij teksten schrijven voor de website, persberichten maken etc. LETS Makelaardij, opgericht door Nicolette Korevaar, gaat uit van een geheel eigen visie. Het werkgebied is te vinden in de regio van Papendrecht tot aan Woudrichem. Klik voor de site, die sinds 9 mei 2008 actief is, op: www.letsmakelaardij.nl.
Een achttal interviews voor het
burgerjaarverslag 2007, geschreven in opdracht van de gemeente Sliedrecht.

De interviews zijn in korte vorm
gepubliceerd in de gemeentegids die in maart 2008 werd uitgebracht. Lange versies zijn te vinden op de website van de gemeente Sliedrecht.
De fotografie was ook voor deze productie in handen van Richard van Hoek.

In opdracht van Rabobank Sliedrecht-Graafstroom heeft de Tekstkwekerij alle teksten verzorgd voor het Hypotheken Journaal. Deze fraaie papieren uitgave is in week 12 van 2008 verspreid in combinatie met de weekbladen Het Kompas Sliedrecht en De Klaroen. Vormgeving: First Floor Productions, fotografie: Richard van Hoek.
Anode
Voor de website van dit energiebedrijf nieuwe teksten geschreven en aanpassingen van bestaande teksten verzorgd. De website is gebouwd en vormgegeven door www.mibwebdesign.nl.
Mega Auto Nieuws verschijnt regelmatig op de achterpagina van o.a. De Stem van Dordt, De Stem van het Weekend, Hier Zwijndrecht en De Stem editie Alblasserwaard. Het jaar 2007 werd op knallende wijze afgesloten, in 2008 zien we de succesvolle Amega-pagina daarom vaker terug. De teksten worden grotendeels geschreven door de Tekstkwekerij, dit in opdracht van Drechtsteden Weekbladen. Vormgeving: Frans Kromeich.
www.art-bridges.nl.
Een volledige scan van deze site van de veelzijdige Aad van Bruggen. Hij is artdirector, conceptbedenker, beeldend kunstenaar en muzikant. De vormgeving is verzorgd door Frans Kromeich, zie ook elders bij de referenties: www.franzart.nl.
www.sliedrecht.nl
In nauwe samenwerking met de communcatie-afdeling van de Gemeente Sliedrecht teksten vervaardigd en geredigeerd voor de vernieuwde gemeentelijke website. De vernieuwde site is sinds 5 oktober 2007 te zien op het world wide web.
www.dynamiekstoelmassage.nl Het leveren van teksten voor de website en brochures voor deze nieuwe loot aan Dynamiek Gezondheids-centrum in Dordrecht.
Deze website is te zien sinds augustus 2007.
Franzart is een coöperatie van mensen in het reclamevak. Van DTP, ontwerp, concept en huisstijl tot complete campagnes. Er is ook een muziek- en een kunsttak! De Tekstkwekerij heeft de tekst voor de site bewerkt.
Advertorial voor Rabobanken Alblasserwaard Noord en Oost, Sliedrecht-Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam en Vijfheerenlanden. Gepubliceerd in edities van Het Kontakt, Het Kompas en De Stad Gorinchem op 15, 16 en 18 mei 2007. Vormgeving: Nico van Heteren.

Mega Auto Nieuws,
verschijnt 4-wekelijks als bijlage bij De Stem van Dordt, De Stem van het Weekend, Hier Zwijndrecht en De Stem editie Alblasserwaard. Teksten in opdracht van Drechtsteden Weekbladen, vormgeving: Frans Kromeich.

www.korvermeubelen.nl
Onder ‘extra’ en dan kopje ‘In de media’.

www.ppmwerkt.nl
Onder ‘over ons’ en dan ‘PPM werkt vast en zeker’.

www.crescendosliedrecht.nl
Onder ‘Muziekschool’ en dan via links naar ‘Noten leren lezen het belangrijkst’.

www.reli.nl
Verscheidene teksten, de gehele website gescand.

www.richardvanhoek.com
De gehele website gescand.

www.princenhaeghe.nl
De gehele website gescand